Vlakom do Budimpešte

Jeste li znali da se vlakom do Budimpešte iz Zagreba može doći za svega 300injak kuna u oba smjera? Također, u ponudi su linije iz Koprivnice, Križevaca, Splita i Rijeke. Vlakom do Budimpešte iz Zagreba dolazi se za približno 3,5 sata, a polazi svakodnevno s Glavnog kolodvora Zagreb u 10 : 07h, prenosi portal putovnica.net.

Budući da je vozni red podložan promjenama, savjetujem da se prije polaska ipak informirate kod HŽ, najbolje putem telefona ili izravno na šalteru za informacije na samom kolodvoru. Već sam par puta išla do Budimpešte ovim vlakom. Istina, put dosta traje, ali uz par časopisa ili, još bolje, ugodno društvo, vrijeme leti. Budimpešta je prekrasan grad kojeg obavezno morate posjetiti (sad vam ni cijena puta nije izgovor:).

Od mnoštva znamenitosti, izdvojila bih baziliku sv. Stjepana, Parlament (drugi po veličini u Europi, u njega je ugrađen 40 kg 22-23 karatnog zlata), Lančani most, Ribarska utvrda i Trg heroja. Ukoliko vas zanima muzika i festivali, preporučujem posjetiti odličan festival Sziget.

(Visited 74 times, 1 visits today)